Sahte tapu dolandırıcılarına dikkat..!

Sahte tapu dolandırıcılarına dikkat..! Sahte tapu dolandırıcılarına dikkat..!
A- A+
Reklam

Bolu’da son günlerde sahte tapu ile vatandaşlardan kaparo almak yöntemiyle dolandırıcılık yöntemin artış yaşanmaya başladı.

Ev ve arsa arayışına girenlerin internet sitelerindeki, sosyal medya hesaplarındaki ilanlara olan yoğun ilgisi, dolandırıcıların işlerini kolaylaştırıyor.

Bir yakınının ya da müşterisinin ev ya da arsasını reel değerinden daha düşük fiyatla eve veya arsaya ait sahte tapuyla sosyal medyadan ilana koyan dolandırıcılar, fiyatın düşüklüğü nedeniyle alıcıların dikkatini çekiyor.

Kendisiyle değerinden ucuza koyduğu ev ya da arsayı almak için iletişime geçen vatandaşla alıcı satıcı diyaloğu yaptıktan sonra satış için kaparo isteyen dolandırıcılar, karşı tarafa kaparo yatırtıyorlar.

Fiyatın düşüklüğünün cazibesine ve sosyal medyada gördüğü tapuya inanan vatandaşlar dolandırıcıların hesaplarına kaparo parasını yatırdıktan sonra ise sözde satıcıyla bir daha irtibata geçemiyorlar.

Kaparo parası adı altında vatandaşı dolandıran sahtekarlar ise kaparo parasını hesaplarında gördükten sonra sosyal medya hesaplarında ilana koydukları sahte tapuyu kaldırarak izlerini kaybettiriyorlar.

Bu yöntemle son günlerde çok sayıda dolandırılma vakası Bolu’da yaşanırken, kaparo parası adı altında dolandırıldıktan sonra sözde emlakçı veya satıcıya ulaşamayan mağdur vatandaşlar, sosyal medyada kullanılan tapunun çıktısını alarak Tapu İl Müdürlüğüne gittiklerinde gerçeği yani tapunun sahte olduğunu öğreniyorlar. 

Yorum yazın

Yorum yazmalısınız
İsim yazmalısınız
Doğru bir email yazmalısınız
UYARI : Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
Manşet haberler